středa 25. dubna 2012


Začínáme s výbavičkou – aneb Co, kde a kdy kupovat část druhá



Kromě těchto velkých položek pak bude soupis výbavičky obsahovat nejrůznější oblečení na miminko (čepičky, rukavičky, body, overaly, dupačky, košilky, svetry, mikiny, ponožky, kombinézu...), drogerii a jídelní pomůcky (kosmetiku na a po koupání, při přebalování, dudlíky, kryt na dudlík, řetízek na dudlík, hřebínek na vlásky, nůžky na nehty, teploměr, nosní odsávačka, vatové tyčinky nebo buničité čtverečky, teploměr do vody, žínky, protikoliková lahvička, kartáč na mytí lahviček, ohřívač lahví, sterilizátor lahví, termoobal na lahve, bryndáčky...), výrobky určené k přebalování dítěte (jednorázové nebo textilní pleny, případně separační plenky, ortopedické kalhotky na pleny, dále pak čistící vlhčené ubrousky, nepropustné přebalovací podložky apod.).
            Maminka by si pak pro sebe měla připravit: jednorázové kalhotky do porodnice, případně stahovací kalhotky po porodu, dále kojící podprsenky, vložky do podprsenky, prsní kloboučky, odsávačku mateřského mléka, noční košili nebo pyžamo (vhodné pro kojení), kojící polštář.
            Později se nám pak budou hodit další věci – ohrádka, jídelní židlička, tříkolka, nočník, prkýnko na záchod, stupátko k umyvadlu, sedátko do vany, nepropouštěcí kalhotky na plavání, botičky, bačkůrky, lžičky, příbory, termotalířky, kartáček na zuby, hrníčky, zábrany na skříňky, ochrany rohů, chrániče na kolena při lezení, golfový kočárek, sportovní kočárek , odrážedlo apod.
            Věcí je opravdu spousta. Některé jsou finančně nákladnější, jiné nás moc nestojí. Výhodou je, pokud máme po kom dědit oblečení a hračky. Pokud ne, můžeme také nakupovat levně, např. přes internet, na internetových bazarech (např. mimibazar.cz, modrykonik.cz), v second handech, v Tescu. Dětskou módu seženeme také v C&A, v H&M apod.
            Začít s nákupy můžeme tehdy, když se na to budeme cítit. Samozřejmě, první trimestr bývá rizikovější, lépe je tedy s větší částí výbavičky počkat do toho druhého, a především do třetího trimestru. Lepší je však mít většinu věcí zajištěnou v předstihu, aby nás pak nepřekvapil předčasný porod. Vždycky je nemilá situace, když maminka leží s miminkem v porodnici a tatínek honem shání a nakupuje to, co se před porodem obstarat nestihlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat