středa 25. dubna 2012



Prostředky proti novorozeneckým kolikám - část druhá



Pokud již se novorozenecká kolika vyskytne, věřte, že nebude mít dlouhého trvání. Většinou mizí do těch 3 měsíců, u někoho dříve, u někoho později. V zásadě mizí tehdy, když se začnou miminka více hýbat a sama si tak potom dokážou s prdíky svým pohybem poradit. Jakmile má dítko bolesti bříška, je dobré mu ho nahřívat, např. v mikrovlnné troubě ohřátým polštářkem plněným třešňovými peckami (seženete v DM drogerii v řadě Babylove), případně děťátku bříško masírovat krouživými pohyby po směru hodinových ručiček. Dobré je zůstávat v té době opravdu v teple, my masírovali na pohovce u topení. Fajn je také chování miminka tak, aby mělo skrčené nožičky, případně cvičení s nožičkami – skrčit a natáhnout, kroužit s nimi. Můžete také absolvovat některý z kurzů masáží pro novorozence, kde vám i s touto problematikou hodně pomohou.
            Bolest bříška pomohou mnohdy zažehnat také speciální kapky pro miminka. Od ukončeného 1. měsíce můžete zkusit Probiotické kapky pro děti značky BioGaia. Mnohé maminky si je velmi vychvalují. Nebo třeba SAB Simplex. Tyto kapičky jsme dávali synovi my a mohu s klidem prohlásit, že opravdu velmi pomohly. Dávali jsme je před každým odpoledním a večerním krmení, celkem zhruba čtyřikrát denně. Podávali jsme je lžičky a příbory. Podobné kapičky jsou potom BabyCalm nebo můžete zkusit také přípravek Lefax. S homeopatem se můžete poradit také o podání vhodných homeopatik, některé maminky na ně nedají dopustit.
            Možností je spousta, určitě vám i zkušené maminky – kamarádky poradí, co zakoupit nebo jaké cviky s miminkem provádět, také projížďka v kočárky dítěti prospěje.  Dobré je také se poradit s dětskou doktorkou, která zná vaše děťátko nejlépe.

Žádné komentáře:

Okomentovat