středa 25. dubna 2012


Zkušenost s nábytkem Mammut

         
 Když jsme zařizovali synovi pokojíček, přemýšleli jsme, který nábytek zvolit. Chtěli jsme něco, co bude účelné, něco to vydrží, a taky to bude nějak vypadat. Jedním z pilířů pokojíčku se pak stal krabicový systém Trofast z IKEA, který se náramně hodí k ukládání nejrůznějších synových hraček. Dále jsme chtěli nějaké posezení. Nejlépe barevné, dětské, bytelné. Zajeli jsme opět do IKEA a vybrali nábytek ze série Mammut.
            Série Mammut se vyznačuje barevným dětským nábytkem vyrobeným z plastu. Jedná se o nábytek velice odolný, který vydrží nejrůznější dětské hrátky, navíc lehce čistitelný, omyvatelný. Obsahuje dětské postýlky, noční stolky, poličky, komody se zásuvkami i bez nich, skříně, stoličky, židličky a stolečky. Letos vedou v kolekci Mammut barvy červená, růžová, tm. zelená, tm. růžová, žlutá, bílá, světle zelená a modrá.
            My jsme aktuálně potřebovali především stoleček a židličku. Zjistili jsme, že stolů nabízí série Mammut více typů. V současné době je k dostání stůl světle zelený, světle růžový nebo světle modrý. Zelený je kulatý o průměru 85 cm. Růžové a modré jsou stolečky hranaté. My zvolili ten zelený, kulatý. Výhodou stolu Mammut je, že je omyvatelný, navíc s lehce zvýšeným okrajem, tudíž případná vylitá tekutina ze stolu jen tak nesteče, což určitě ocení maminky, když se budou jejich dítka pokoušet malovat třeba vodovými barvami nebo u stolečku svačit a pít. Navíc stůl Mammut, zvláště pak ten kulatý, působí ve středu pokoje velmi majestátně a zajímavě.
            Ke stolečku jsme samozřejmě potřebovali židličky. Zvolili jsme židličky ze stejné série. Mammut nabízí dětské židličky s opěrkou, které jsou k dostání v barvě tmavě růžové, tmavě zelené a modré. Pak můžeme v IKEA koupit také kulaté stoličky bez opěrky, v barvě zelené, bílé a světle žluté. My zvolili modrou židličku a žlutou stoličku. Židličky i stoličky, stejně jako stoly, jsou velmi stabilní, se širokými plastovými nohami. Máme vyzkoušeno, že židlička Mammut v pohodě unese i dospělého člověka.
            Výhody plastového nábytku s kulatými rohy jsou nesporné. Nemusím se bát, že si dítě něco udělá, že na nábytek nalítne nebo že ho někam mrští a něco se rozbije. Nábytek je lehký, přitom velmi stabilní. Nohy jsou dostatečně „robustní“ a široké, navíc bez jakéhokoli ostrého rohu. Stůl odolal i pokusům malého synka o první stavění se u nábytku. Je tedy opravdu pevný.
            Dětský pokojíček teď vypadá velmi svěže, vesele a roztomile. Nábytek Mammut určitě doporučuji. My máme ještě v plánu pořídit poličku Mammut. Polička je zajímavá tím, že se upevňuje „z kopce“, tvoří na zdi jakoby písmeno V. Zase něco netradičního a vtipného do dětského pokoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat