středa 25. dubna 2012


Doplňky k autosedačkám


            Autosedačku už máme konečně vybranou. Víme, jak se upevňuje k sedadlu auta a sami ji i upevnit umíme. Posadíme do ní dítko a vyrazíme na cestu. V průběhu cestování pak ale zjistíme, že autosedačka není všechno, že budeme potřebovat ještě nějaké maličkosti, které nám to cestování co možná nejvíce zpříjemní.
            V létě oceníme vložky do autosedačky, které sají pot, dají se jednoduše vyndat, vyprat, usušit a znovu použít. Takové podložky pod miminko mohou pobyt v autosedačce o dost zpříjemnit. Jsou opatřené průstřihy na bezpečnostní pásy, proto je i jejich použití v autosedačce bezpečné. Doporučuji froté vložky do autosedačky značky Emitex. Je možné využít i různé letní potahy na autosedačky, na internetu jich naleznete širokou nabídku.
            V zimě pak zas využijeme takzvané zavinovačky do autosedačky. Jedná se o zavinovačky zvláštního střihu, většinou v provedení fleece, fleece + bavlna, bavlna + froté apod., které udrží miminko v teple. Je možné si tedy vybrat zimní verzi, jarní, letní, podzimní, vybíráme podle toho, jaké klima vlastně v autě máme, případně jakou verzi zrovna potřebujeme do kočárku. My jednu takovou zavinovačku (podzimní od Emitexu) použili při cestě z porodnice a byli jsme rádi, že ji máme. Zavinovačky jsou také opatřeny průstřihy na bezpečností pásy, navíc mívají rozdělenou část pro nožičky, tak se dá každá nožička miminka zabalit zvlášť. My pak tuto zavinovačku používali i v kočárku, proto to pro nás určitě nebyla zbytečnost, ale spíše nezbytnost.
            Pokud využíváme také autosedačku ve spojení s podvozkem od kočárku, uvítáme určitě i pláštěnku na autosedačku, případně také nánožník. Obojí chrání miminko v autosedačce před nepřízní počasí. Některé autosedačky jsou navíc s podvozkem kočárku přímo kompatibilní. Podvozek už sám je vybaven adaptéry na danou autosedačku. Autosedačky pak tedy jen vezmeme a na podvozek jednoduše nacvakneme. Někdy je však potřeba adaptéry dokoupit. Ty většinou stojí pár korun, není to nijak závratná investice. My máme sporťák značky Britax – B-Smart 3 2010, na ten jsme jen dokoupili adaptéry a mohli jej začít používat společně s autosedačkou Römer Baby Safe. Adaptéry jsme skutečně často využívali, především při cestě s autosedačkou z auta k lékaři, na nákupy apod. Samotná autosedačka je totiž poměrně těžká záležitost a ve spojení s přibírajícím miminkem je její nošení v náručí někdy dost obtížné. Takhle jsme autosedačky jednoduše nasadili na podvozek od kočárky a mohli od auta vesele vyrazit.
            Velice důležitá je i sluneční stříška u autosedačky pro nejmenší miminka. Chrání miminko před ostrými slunečními paprsky.
            Při delší cestě se mohou děťátka nudit, je dobré tedy vybavit autosedačku hračkami. Vyrábí se různé hračky opatřené klipem, který se dá k autosedačce jednoduše připnout. Existují pak také různé hrazdičky, hrací stolečky, kapsáře apod. Hračky k autosedačkám podrobně rozebereme v některém z dalších článků.
           

Žádné komentáře:

Okomentovat